Опитваме се да направим всичко по силите си за приемането

...
 Опитваме се да направим всичко по силите си за приемането
Коментари Харесай

Опитваме се да направим всичко по силите си за приемането на България и Румъния в Шенген, заяви испанският вътрешен министър

 Опитваме се да създадем всичко по силите си за приемането на България и Румъния в Шенген до края на испанското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Това съобщи на конференция испанският вътрешен министър Фернандо Марласка, който управлява днешното съвещание на вътрешните министри от Европейски Съюз в Люксембург, написа Българска телеграфна агенция.
 
" България и Румъния свършиха отлична работа. Очакваме тези старания да донесат плодове. Това ще бъде от изгода и за Европейски Съюз. Ще работим интензивно, това е обща цел с Европейската комисия. Надяваме се и желаеме да се случи до края на годината ", добави той, представен от кореспондента на Българска телеграфна агенция Николай Желязков. 
 
" Мястото на България и Румъния е в Шенген. Двете страни извършват всички условия, непрекъснато демонстрират решителност да пазят външните граници и да се причислят към общото пространство без гранични инспекции ", уточни еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон. " Оптимист съм. Знаем, че в Нидерландия през ноември предстоят избори, по тази причина още е мъчно да се получи явен отговор ", разяснява тя.
 
Йохансон означи, че е показала данни от отчета на Европейска комисия за защитата на границите от България и Румъния. " Резултатите са отлични - виждаме двете страни по какъв начин ползват законодателството, имат доста положителни резултати в предотвратяването на противозаконната миграция и при противоположното приемане на проникналите нелегално през техните граници. Това е добра вест и се надявам да помогне да се вземе безусловно нужното решение България и Румъния да бъдат признати в Шенген до края на испанското председателство на Съвета на Европейски Съюз ", съобщи тя.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР